Artikels

Synergics als lid op de negende editie van Manage IT

Dit jaar werd Synergics lid van de Vlaamse ICT Organisatie, V-ICT-OR. Dit lidmaatschap houdt ook in dat we op 21 november enthousiast aanwezig zullen zijn op hun najaarscongres, Manage IT.

Manage IT staat dit jaar in het teken van de leuze “Samen lossen we het op!”. De focus ligt op het samen tegemoetkomen aan de verschillende uitdagingen die de digitale transformatie met zich meebrengt:

“Elk lokaal bestuur heeft het al meegemaakt in de strijd naar vereenvoudiging of digitalisering. Problemen die men tracht op te lossen krijgt men niet opgelost omdat men afhankelijk is van derden.
Vaak duurt het jaren en zijn er geen pasklare antwoorden te vinden. Soms worden knopen door leveranciers of door het bovenlokale niveau niet doorgehakt, soms is het een kwestie van praten met elkaar! Wij gaan de uitdaging aan!”

Wat nog zo bijzonder is aan deze editie, is dat alle lokale besturen ditmaal zelf verantwoordelijk gesteld werden voor de invulling van het programma. Zo liet V-ICT-OR hen elk hun professionele pijnpunten opsturen en werd het programma op basis daarvan opgesteld.

De thema’s die aan bod zullen komen binnen dit congres, zijn de volgende:

 1. Hoe zet ik de juiste IT profielen in?
  Duiding door Jo Crappé, Departementshoofd Strategische Coördinatie Digitalisering Stad en OCMW Sint-Niklaas.
 2. Hoe lossen we de centralisering van de contactgegevens op?
  Duiding door Tine Vandenbroucke, gemeentebestuur Alveringem
 3. Wanneer krijgen we één gebruikersbeheer voor alle bovenlokale toepassingen? (Vlaanderen)
  Duiding door Luc Jolie, gemeentebestuur Aalter
 4. To cloud or not to cloud?
  Duiding door de Privacy Commissie
 5. Waar zitten welke gegevens in onze organisatie?
  Duiding door Luc Velghe, gemeentebestuur Zwevegem en Hendrik Van Haele, Stad en OCMW Eeklo

Kortom, op 21 november verwachten wij jouw lokaal bestuur in het Hilton te Antwerpen! Het volledige programma kan je hier vinden:
https://v-ict-or.be/events/51c197cece3fb549db000532

Tot dan!

Met Synergics naar
de Cloud … and beyond!

De digitale revolutie dwingt jouw organisatie sneller, slimmer en toegankelijker te zijn. De nieuwste technologieën zijn het nieuwe normaal, maar welke brengt je nu echt verder? Wij geloven in de Cloud!