Artikels

De langverwachte gratis versie van Microsoft Teams is er!

Ja hoor, je leest het goed. Satya Nadella, CEO bij Microsoft, kondigde een nieuwe mijlpaal aan voor zijn bedrijf: Een gratis versie van Microsoft Teams.

Voor wie Teams nog niet kent; De applicatie kan kort omschreven worden als een virtueel prikbord voor je team. Via dit prikbord is het zeer eenvoudig om documenten te delen, hierover te communiceren naar collega’s toe en ze vervolgens samen te bewerken. Een applicatie met veel mogelijkheden dus die steeds gericht is op slimmer samenwerken, van overal en op elk moment.

Microsoft Teams als facilitator daarvoor kan heel wat ‘productivity killers’ aanpakken. Denk maar aan kostbare tijd verliezen bij het zoeken naar de recentste bestandsversie, belangrijke communicatie die verloren gaat door te veel heen en weer e-mailen, inefficiënt vergaderen, enzovoort. Hiermee kan je voortaan komaf maken. Verminder je e-mailverkeer en start conversaties via Microsoft Teams! Dat is waar wij zelf ook in geloven, wat we doen én waar we jou mee willen laten kennismaken.

Vanuit onze ervaring kunnen we getuigen dat Microsoft Teams een positieve invloed heeft op samenwerkingen tussen departementen. Het is zelfs mogelijk om samen te werken met externen, ook al hebben ze geen Office365. Er wordt niet noodzakelijk minder gecommuniceerd maar wel efficiënter! En dat is een nieuwe manier van werken dat parallel loopt met de digitale transformatie waar ook jouw bedrijf op moet inzetten.

Microsoft hoopt met deze gratis versie de barrière om de volledige versie van Microsoft Teams te gebruiken, te verkleinen om uw organisatie nog productiever te doen werken.

Nieuwsgierig?
Bekijk dan even de aankondiging van Satya Nadella en lees de bijbehorende blog van Microsoft door. Probeer het zeker zelf eens uit! We staan alvast klaar om jullie de weg naar een toekomst vol productiviteit te wijzen!

Ook onze productivity specialist, Evert D’Hondt schreef al eerder enkele interessante blogs over Teams die jou kunnen helpen bij het gebruik ervan:
Blog: Hoe kan jij op een efficiënte manier samenwerken in teams?
Blog: Microsoft rolt de rode loper uit voor gasten in Teams

Succes!

Met Synergics naar
de Cloud … and beyond!

De digitale revolutie dwingt jouw organisatie sneller, slimmer en toegankelijker te zijn. De nieuwste technologieën zijn het nieuwe normaal, maar welke brengt je nu echt verder? Wij geloven in de Cloud!